Deja Crnović

 |  Mladina 28

Satanski Rock Otočec

Predstojnica vrtca svari pred satanizmom na glasbenem festivalu

»Negativne sile« na Rock Otočcu

»Negativne sile« na Rock Otočcu
© Borut Krajnc

Festival Rock Otočec že leta ponuja vikend zabave ob rokerski glasbi in že skoraj legendarnem blatu. A festival očitno vedno bolj moti zunanje opazovalce, saj se je predstojnica katoliškega Petrovega vrtca v Šentpetru pri Otočcu, sestra Jožica Merlak, letos odločila, da skliče posebni roditeljski sestanek na to temo. Na njem je starše opozorila, naj otroke varujejo pred negativnimi vplivi festivala in se v ta namen večkrat prekrižajo.
Nekoliko bolj pa so bili starši presenečeni, ko so v reviji Cicido, ki jo otroci prejmejo v vrtcu in prinesejo domov, našli lično vložen list, na katerem je bil spisan povzetek roditeljskega sestanka. Tako je sestra Jožica zapisala: »V ozadju rocka se skrivajo negativne sile, ki nam škodujejo. Skoraj vsa taka dogajanja so povezana s satanizmom, s čaščenjem hudiča in preklinjanjem boga.« Ustvarjalci in izvajalci rock glasbe naj bi bili posvečeni satanu, v času koncerta pa povezani s satanističnimi sektami, ki kličejo zlo nad ljudi. Prav tako naj bi ritem glasbe in nizki zvoki basovskih kitar pospešili srčni utrip, povečali izločanje adrenalina in spolnih hormonov. Ljudje naj bi bili posledično bolj nervozni, nestrpni in napadalni, celo evforični, in čutili pretirano potrebo po spolnosti. »V okolju, kjer se koncert izvaja, se poveča število prometnih nesreč in drugih nezgod, prepirov med sosedi, spolni razvrat, pa tudi pogostost samomorov in psihičnih obolenj.«
Z omenjenim pismom je bil seznanjen tudi organizator festivala Franci Kek, ki meni, da takšno pisanje bolj kot festivalu škodi sami cerkvi in veri. »Ne vem, ali je takšno pisanje smešno ali žalostno,« še dodaja Kek. Zanimivo pa je, da Rock Otočec obiskovalcem nudi tudi duševno hrano, saj sta letos že drugič na festivalu maševala Branko Cestnik in Robert Friškovec. »Kdor želi, se lahko tako na festivalu udeleži svete maše, satanizma pa ne nudimo,« je še pojasnil Kek.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.