Deja Crnović

 |  Mladina 30

Za Slovenijo živim

Pozabite skupino Malibu, tu je nova himna SDS

Videospot v izvedbi Klare

Videospot v izvedbi Klare

Odkar se je končalo predsedovanje EU, se je vladajoča SDS resno lotila predvolilne kampanje. Poleg novega programa se je na njeni spletni strani pojavila tudi nova himna stranke, ki si jo lahko naložite na svoj računalnik.
Naj spomnimo, da je bila do nedavna kot himna SDS znana pesem skupine Malibu, katere naslov nosi ime stranke. Himna, od katere se je stranka poslovila, se je začela z naslednjimi verzi: »Da znižamo davke, da dvignemo kulturo, približamo šolstvo ljudem, ohranimo okolje, ljudi in podjetja, pospešimo regionalni razvoj.« A havajske ritme in skrajno konkretno besedilo je nadomestila nova, bolj himnična pesem. Videospot pesmi smo lahko pred časom opazili v eni izmed dopolnilnih oddaj na TV Slovenija »Nekaj minut za popularno glasbo«, ko so pesem med potovanjem po Sloveniji prepevali mladoletni finalisti karaok, ki jih je v oddaji Vrtiljak vodila Alenka Godec. Takrat je bila kot izvajalka podpisana Klara. A verzijo, ki je na voljo na strankini spletni strani, je sodeč po glasu očitno zapela nekoliko bolj zrela pevka. Ko smo v SDS želeli povprašati, kdo je avtor in izvajalec nove himne, kako je z avtorskimi pravicami in zakaj so se odrekli mojstrovini skupine Malibu, so nam odgovorili, da se je vodstvo stranke odločilo, da na vprašanja v zvezi s himno ne bo odgovarjalo. Nov refren se glasi: »Za Slovenijo živim, njen me vodi tok, v čustva z njo se potopim, je moj smeh in jok,« zanimivo pa bo videti, ali bo nova izvajalka posnela tudi nov videospot.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.