YouTube in SDS

RTV umika prispevke s portala YouTube, na strani SDS pa si jih lahko ogledamo

Televizijski Grims na portalu SDS

Televizijski Grims na portalu SDS
© www.sds.si

Pred nekaj meseci smo poročali o tem, da z internetnega portala YouTube.com res hitro izginjajo programske vsebine naše nacionalne televizije. Tako kmalu na YouTubu ni bilo več Hribarjevih Bučk, pa zanimivih trenutkov iz Voduškovega Vročega stola in podobno. Vodja Multimedijskega centra RTV Slovenija Zvezdan Martič nam je takrat v odgovoru pojasnil, da »spletne strani, ki ponujajo t. i. user generated content, torej vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki, omogočajo uporabnikom tudi nalaganje video vsebin. Med temi vsebinami so lahko tudi vsebine, ki niso last uporabnika (odlomki iz TV-oddaj, filmov ipd). Zaradi zaščite avtorskih pravic spletne strani, kot je YouTube, omogočajo lastnikom avtorskih pravic, da zahtevajo umik vsebin. Uporabniki ali YouTube tako seveda nimajo avtorskih pravic za objavo katerekoli oddaje ali posnetka RTV Slovenija in jih zato YouTube umika. Seveda pa so naše oddaje na voljo na portalu www.rtvslo.si«.
Martičev odgovor je povsem logičen. A kar velja za Hribarja, ne velja za SDS. Na njihovi spletni strani www.sds.si namreč obstaja videoposnetek nekajminutnega pogovora med novinarjem RTV ter poslancem SDS in avtorjem zakona o RTV Brankom Grimsom v večerni oddaji Odmevi. Tema pogovora so tajkuni, videoposnetek pa je na spletno stran SDS naložen s portala YouTube ...
Za pojasnila smo se obrnili na SDS, vendar odgovora nismo prejeli. Tudi Martič je bil tokrat bolj skop z besedami. Usmeril nas je na službo za stike z javnostjo, odgovora do zaključka redakcije še nismo prejeli, zraven pa zatrdil: »YouTube sicer razvija nov sistem odkrivanja nelegalno naloženih vsebin, ki bi naj bistveno izboljšal sedanjega

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.