Deja Crnović

 |  Mladina 32

Medijski čudodelci

Po Slovenskem tedniku še Ekspres

Prva uravnotežena številka

Prva uravnotežena številka

Prejšnji teden je slovensko medijsko sceno dopolnil še en brezplačnik, ki bo očitno skušal uravnotežiti predvolilno novinarsko poročanje. Tednik Ekspres je kljub mnogim novinarskim poizvedovanjem drugi teden izhajanja še vedno uganka. Trgovsko podjetje Zame-tek, d. o. o., ki uradno izdaja brezplačnik, se je v sodni register vpisalo šele 9. julija letos, podatki iz sodnega registra pa razkrivajo, da je trgovsko podjetje od 22. julija v stoodstotni lasti Roberta Terška, nekdanjega metalca kopja. V razvid medijev je bil vpisan po 16. juniju letos. Zanimivo je, da je osnovni kapital podjetja zgolj 7500 evrov, v prvi številki pa ni bilo mogoče zaslediti niti enega oglasa. Tako ni jasno, kdo je finančni podpornik brošure, za katero se zdi, da datum izida, torej tik pred volitvami, ni naključje.
Zadnja, sredina številka je potrdila še eno povezavo, saj je v brezplačniku oglaševal portal usekaj.si. Urednica tega portala je sodeč po razvidu medijev Barbara Smisl, bivša članica dekliške skupine BBT in urednica Ekspresa, ki pa uvodnika ne piše, saj se, kot pravi v Žurnalu24, ne želi izpostavljati. Za zadnjo številko je opravila intervju z ministrom za razvoj, Žigom Turkom. Usekaj.si naj bi tako urejal nekdo drug, vendar je zanimivo, da je prav ta portal prejšnji teden lansiral zgodbo o novem, pregrešno dragem avtu Antona Ropa, ki jo v zadnji številki povzema tudi Slovenski tednik.
Prav obravnavane teme pa so mnoge napeljale k mišljenju, da je Ekspres le urbani podaljšek Slovenskega tednika, saj se po njegovem zgledu intenzivno ukvarja z materialnim stanjem predsednice LDS, v prvi številki so se lotili Nataše Pirc Musar, v drugi so na naslovnici pristali, kakopak, tajkuni, med katere uvrščajo t. i. rdeče direktorje, ne pozabijo omeniti, da julija v Sloveniji ni bilo inflacije in da je bila v zadnjih letih v Sloveniji najnižja brezposelnost v samostojni Sloveniji. Med kolumnisti pa sta se znašla prijatelja slovenske desnice dr. Matej Makarovič in pisatelj Drago Jančar.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.