Žur z RTV

RTV-voditelji kot povezovalci na pikniku SDS

To soboto, 16. avgusta, bo na letališču letalskega kluba Šentvid pri Stični redni spektakel stranke SDS, ki za svoje člane, simpatizerje in njihove družine obljublja obilico zabave. Za najmlajše bosta poskrbela Petra in Zmajček Ferdo, ne bo manjkalo niti popularne glasbe, ekonomsko-statistični program pa bo vodil slavnostni govornik Janez Janša. Celoten program bodo povezovali trije voditelji z RTV: Bernarda Žarn (oddaja Prvi in drugi) ter tandem Jasna Kuljaj in Boštjan Romih (Na zdravje).
Če upoštevamo vse stvari, ki si jih je ta stranka v svojem vladnem mandatu privoščila z našo nacionalno televizijo - ni jih treba posebej izpostavljati, saj so dovolj dobro dokumentirane -, gre na prvi pogled za nekoliko vprašljivo simboliko, da bodo omenjeni voditelji nastopali na pikniku SDS. Poklicali smo vse tri voditelje, da vidimo, za kaj gre. Bernarda Žarn odgovarja, da je že delala tako za desne kot za leve, recimo za SD, in ji je kot profesionalki prav vseeno, če napove Janeza Janšo ali direktorja Celjskih mesnin. »Med uradno kampanjo, ki se začne 21. avgusta, pa ne bom delala za nikogar in menim, da tudi drugi ne bi smeli,« še dodaja. Ko je Boštjan Romih dobil vabilo za povezovanje, je pomislil tudi na to, da bi mu kdo utegnil podtakniti politično naklonjenost SDS, »Mladina, recimo«. Vendar »nisem politično opredeljen. Če bo scenarij tak, da jaz napovem Janšo, ga bom vsekakor napovedal publiki primerno, ni pa mi do tega, da bi pel slavospeve, ker se to tako ne počne«. Boštjan pa je zraven povabil še Jasno. »Meni je to v čast, ker mi je to izziv, saj bo tam vendarle ogromno ljudi,« odgovarja. »Ne bom povedala, koliko plačajo, vendar jim popusta nisem dala. Za kakšno drugo žurko se še da zmeniti, vendar popusta za politike ni. In ravno tako nisem politično opredeljena, tudi na volitve ne bom šla in pika.« Korektno.
Čeprav je pri njih zaznati nek strah, jim ne bomo ničesar podtikali. Za svoje občinstvo so profesionalci in posel je vendarle posel. Nič ne "zamerimo" niti stranki SDS, naj se imajo lepo na pikniku. Navsezadnje bi to utegnil biti njihov zadnji žur z našo nacionalko.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.