Deja Crnović

 |  Mladina 35

Himna SDS radijski hit

Za Slovenijo živim visoko kotira na glasbeni lestvici Radia City

Pesem Za Slovenijo živim, ki je nedavno postala himna stranke SDS in jo posebej za njo prepeva Nuša Derenda, je bila sprva na voljo le na spletni strani stranke. V zadnjih tednih pa so pesem začele predvajati tudi nekatere radijske postaje, med njimi tudi mariborski Radio City, ki si je med zadnjimi lokalnimi volitvami pridobil naziv Radio Pivec, po neuspelem županskem kandidatu Gregorju Pivcu, ki ga je podpirala SDS.
Zato smo minuli teden na radiu povprašali, ali je predvajanje himne SDS del predvolilne kampanje te stranke, kar pa so na radiu zanikali. Po besedah direktorja Miša Hoelbla in odgovornega urednika Bora Greinerja za politično razsežnost pesmi niso vedeli. Nuša Derenda jim je namreč v preteklosti zapela vse radijske jingle, zato v zameno kar se da pogosto predvajajo njene pesmi. Hkrati so nam razložili, da je nov medijski zakon, kar se tiče količine predvajane slovenske glasbe, strog, pomanjkanje kvalitetnih slovenskih izdelkov pa drastično. Kljub temu so se po našem poizvedovanju odločili, da pesmi ne bodo več predvajali. Pa so si ta teden očitno premislili. Pesem so namreč uvrstili na svojo lestvico, na kateri se je povzpela neposredno kar na 11. mesto. Greiner nam je zatrdil, da pesmi sicer vsaj teden ali dva, če ne kar do konca kampanje, ne bodo vrteli, na lestvici pa jo bodo zgolj omenili ali zavrteli odlomek. Zaradi slabe izkušnje z lokalnimi volitvami se letos v politiko ne bodo spuščali, pravi Greiner, niti ne bodo imeli soočenj. Zanimivo pa bo videti, ali bo pesem, katere posnetek je v lasti SDS, »zgolj po naključju« postala radijska uspešnica.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.