Ljubi me, ne ljubi me, ljubi me ...

Predsednik SLS o predsedniku vlade

Predsednik SLS Bojan Šrot je pred dnevi zagotovil: »Nimamo zamer do Janeza Janše,« in dodal, da bi SLS v primeru relativne zmage SDS šla z njimi takoj v koalicijo, če bi jih Janša le povabil.
Predsednik SLS, ki je v dneh po tej izjavi preživljal in preživel poskus odstavitve tik pred volitvami, pa je ves čas svojega vodenja stranke o Janši, SDS in vladi govoril drugače. V začetku leta je za Mladino o reformah, ki jih je napovedovala Janševa vlada, povedal: »Slovenija ne potrebuje nikakršnih drastičnih reform. Slovenija je uspešna država. Slovenci smo priden narod.« Sredi februarja se je na Janšev manever s tajkuni odzval z besedami: »V primeru nadaljnjih napadov na SLS s strani koalicijskih partnerjev je možen izstop iz koalicije. Prihajamo do točke, ko ne bo več možno korektno politično sodelovati,« in dodal, da je »SLS očitno postala državni sovražnik številka ena ali pa dežurni krivec«. Šrot je takrat še odkrito povedal, da se mu zdi »zelo možno«, da za gradbeno afero stoji prav Janša. Ob začetku sodniške stavke sredi leta je Šrot sodnikom izrekel popolno podporo, vlado, v kateri je sodnike razjezil SDS-ov minister Virant, pa napadel z naslednjimi besedami: »Sodstvo je temelj demokracije, in če sodstvu vlada ne zna prisluhniti, potem ji je očitno popolnoma vseeno za demokracijo
Tri dni prej, preden se je Šrot kesal, da do Janše nima zamer, mu je grozil z nesodelovanjem v morebitni prihodnji koaliciji in izjavil, da se boji, da bo SLS zaradi napadov koalicijskih strank dosegla slabši volilni rezultat, kot bi ga lahko, napadi pa bi zato »posredno lahko vplivali na odločitev vodstva stranke glede koalicij po volitvah«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.