Jure Trampuš

 |  Mladina 36  |  Politika

S tožbo nad tožbo

Janša toži Šrota, ta toži Janšo, oba pa govorita samo tisto, kar jima je v interesu

Janez Janša predsednik vlade, ki toži Boška Šrota.

Janez Janša predsednik vlade, ki toži Boška Šrota.
© Borut Krajnc

Janez Janša se je odločil, da bo pravico poiskal na sodišču. Že lani je vložil tožbo zoper Toneta Ropa, ker je ta izjavil, da naj bi se Janša s Sanaderjem dogovarjal o incidentih v Piranskem zalivu. Tokrat je Janšo užalil, diskreditiral, lažno napadel predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot. V intervjuju za Večer je gospodarstvenik, ki ga Janša nikoli ni direktno imenoval za tajkuna, je pa velikokrat na to neposredno namignil, med drugim dejal, da so parkirišča delnic Janši zelo domača (o parkiriščih je govoril seveda zato, ker mu očitajo, da je prek parkirišč in poštnega nabiralnika izvedel prevzem pivovarne). »Ko sam parkira od Petrola do Term Čatež, ve, da to ni kaznivo dejanje. O kaznivem dejanju govori šele, ko parkiranje podtika Bošku Šrotu. Ne ustavi se niti takrat, ko gre za podjetja na demografsko ogroženih območjih in so ogrožena prav vsa delovna mesta. Kot na primer v Palomi in IBI Kranju ...«.
Odvetniška pisarna Zidar & Klemenčič, ki Janšo zastopa tudi pri sporu z Ropom, je proti Šrotu vložila odškodninsko tožbo. »Izjave Boška Šrota so v celoti neresnične. V intervjuju za Večer je prešel z insinuiranja na odkrito in neposredno laganje in prešel vse meje še sprejemljivega dialoga v demokratični družbi,« pravijo v odvetniški pisarni. Posebej nedopustno se jim zdi, da je Šrot Janši očital parkiranje delnic v omenjenih podjetjih. Zaradi laži Janša od Šrota zahteva pet milijonov evrov odškodnine, ki naj bi jo nakazal humanitarnim organizacijam. V pivovarni so se tožbe razveselili, Šrot naj bi imel za svoje izjave priče, pisne dokaze, hkrati pa so napovedali, da bodo premiera tožili, »ker sistematično blati ime Pivovarne Laško«. Tožba na tožbo torej.

Koliko je vredno dobro ime

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.