Staš Zgonik

 |  Mladina 37

Tajkunski simulator

Bi se Boško Šrot svoje obrti lahko učil iz računalniške igrice?

Simulacija vodenja pivovarne

Simulacija vodenja pivovarne

Preštevilne računalniške igrice so oblikovane kot simulacija podjetniške oz. menedžerske dejavnosti. Lahko se prelevite v upravitelja zabaviščnega parka, živalskega vrta, letališča, svoje restavracije, lahko prodajate limonado, skrbite za zapor ... Nadpomenka vseh podobnih igric je tajkun (angl. tycoon) in med njimi se je znašla tudi igrica Pivovarski tajkun (angl. Beer tycoon) podjetja Virtual Playground.
Gre za igrico, v kateri postanete ustanovitelj pivovarne, ki jo morate popeljati do poslovnega uspeha. Začne se s postavljanjem proizvodnih objektov, nadaljuje z recepti za varjenje piva, pri katerih lahko izbirate med več vrstami hmelja ipd., in nato s trženjem proizvoda.
Sodeč po oceni, ki jo je igrica dobila v slovenski igričarski reviji Joker, ne gre za ravno kakovosten izdelek. V reviji so kritizirali njeno pustost in pomanjkanje kakovostnega scenarija, sklenili pa: »Skratka, manj od sedmih pirov in dveh tekil v riti ne priporočam, če si želite naložiti ta pijančev izbruhek. Potem je itak vseeno, ali buljite v zaslon ali treskate z glavo ob tipkovnico.«
Mi bi k temu dodali še, da je igrica skrajno nedomišljena, saj ne upošteva možnosti prihoda s prazno aktovko v že postavljeno pivovarno, ne omogoča ustanavljanja podjetij v nabiralnikih, ne pozna možnosti parkiranja delnic in sploh ne omogoča obvladovanja ustreznega medijskega imperija.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.