Deja Crnović

 |  Mladina 38

Čas obdarovanja

Darila in predvajanje oddaj

Finska voditeljica zaslišuje Janšo

Finska voditeljica zaslišuje Janšo

Prejšnji teden je finska televizija Channel 4 predvajala zabavno oddajo Maria, sicer namenjeno mlajšim ženskam, kjer je simpatična voditeljica slovenski vladi dala priložnost, da na Finskem pojasni svojo plat zgodbe o aferi Patria. Maria je obiskala Slovenijo in med intervjuji iskala osebo, ki bi se ji zdela najbolj sumljiva. Tej naj bi podarila denarnico iz jelenove kože. A denarnica je romala nazaj na Finsko, slovenski sogovorniki pa so prejeli nekatera bolj nenavadna darila. Maria je predsednika vlade Janeza Janšo presenetila z božičnim pisemskim setom: »Nisem se mu upala dati tiste denarnice, ker je Janša po mojem mnenju zelo cortkan tip, dala pa sem mu božično pismo. Če bo pristal v zaporu, mu bo tako vsaj kdo, namreč Božiček, večkrat pisal,« je pojasnila Maria. Janša ji seveda ni ostal dolžan, zato ji je, kot je dejala v oddaji, podaril knjigo, »v kateri je govor o njegovih junaških dejanjih«.
V vladnem uradu za komuniciranje smo povprašali, s čim je Janša razveselil Mario. »Predsednik vlade je novinarki podaril knjigo Premiki, katere avtor je sam.« Bolj pa jo je presenetil minister za notranje zadeve Dragutin Mate, ki ji je v zameno za losov rog podaril kovanec, na katerem je vgraviran njegov podpis. Iz urada so sporočili, da je kovanec ministra za notranje zadeve protokolarno darilo, ki ga minister izroča po svoji presoji ob posebnih priložnostih.
Glede oddaje smo se naslovili tudi na Borisa Vezjaka, člana programskega sveta RTV SLO, ki je vodstvu hiše postavil vprašanje, zakaj niso predvajali tudi finske satirične oddaje, če so že tisto, ki je nosila naslov Resnica o Patrii. Vezjak nam posredoval odgovor Rajka Geriča, urednika informativnega programa. Ta pravi, da oddaji vsebinsko nista primerljivi. In da je v drugi šlo »zgolj za predstavitev stališč, ki smo jih že slišali v naših informativnih oddajah in niso prinesla nobenih novih ali relevantnih podatkov. Zato ni nobene potrebe, da bi takšno oddajo predvajali v celoti.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.