Deja Crnović

 |  Mladina 38

Prestavljeno novinarsko središče

Na dan volitev se bodo novinarji letos prvič zbirali na Gospodarskem razstavišču

Že kar tradicija je, da je na dan volitev največji vrvež v Cankarjevem domu, ki je do zdaj vsa leta zagotavljal prostor za novinarsko središče, kjer novinarji čakajo na izide volitev in kjer se po zaprtju volišč zberejo strankarski veljaki. A letos ne bo tako, saj bo novinarsko središče prvič na Gospodarskem razstavišču, ki je po obnovi vedno bolj priljubljena lokacija za večje prireditve, tudi za božični koncert SDS.
Iz vladnega urada za komuniciranje so sporočili, da je glavni razlog za menjavo lokacije cena. Povabilo k oddaji ponudbe so letos poslali obema, Cankarjevemu domu in Gospodarskemu razstavišču. Ker sta oba oddala formalno popolni, pravilni in primerni ponudbi, je bila glavno merilo cena. Tako je vladni urad za komuniciranje na mah prihranil 880 evrov. Toliko je bila namreč cenejša ponudba Gospodarskega razstavišča, ki je za izvedbo postavilo ceno 28.863,35 evra ta pa »zajema najem prostorov, tehnične opreme, postavitev informacijskega sistema s končno opremo ter najem osebja (za tehnično-logistično podporo, tolmačev, varnost ...),« so še dodali v uradu. Tudi sicer pričakujejo, da bodo letošnje volitve, vsaj kar zadeva organizacijo novinarskega središča, cenejše kot minula leta. Za državnozborske volitve leta 2004 so porabili 36.026,61 evra, ob predsedniških volitvah 2007 z dvema krogoma pa 56.214,00 evra. Ker bo letos vrvež prestavljen na Gospodarsko razstavišče, v vladnem uradu za komuniciranje predvidevajo, da bo celoten projekt stal približno 32.000 evrov.
Zanimivo pa je, da je vlada ravno v letu, ko je direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik kandidat SD za kulturnega ministra, začela varčevati in prekinila tradicijo, da je gostitelj novinarjev na dan volitev Cankarjev dom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.