Peter Petrovčič

25. 9. 2008  |  Mladina 39  |  Politika

Vinjete za glasove

/media/www/slike.old/mladina/tkratkiradovan_erjav_bk.jpg

© Borut Krajnc

Prometni minister Radovan Žerjav in uprava Darsa sta ob uvedbi vinjet junija obljubljala, da bodo cestninske postaje odstranjene do sredine septembra. Da je šlo za čisto zavajanje, je pokazalo priznanje Darsa le dva dni po volitvah, da preureditev cestninskih postaj ni niti tehnično niti prometno izvedljiva, ker morajo cestninske postaje deloma ostati zaradi cestninjenja tovornjakov. To naj bi se po sedanji obljubi zgodilo, šele ko bo vpeljan satelitski sistem za cestninjenje tovornjakov, torej predvidoma najprej konec leta 2009. Tudi takrat pa bo preureditev postaj trajala najmanj eno gradbeno sezono.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.