Peter Petrovčič

20. 11. 2008  |  Mladina 47  |  Politika

Po Andreju Ljudmila

/media/www/slike.old/mladina/tkratkiljudmila_novak_mf.jpg

© Miha Fras

Na čelu Nove Slovenije je Andreja Bajuka zamenjala evroposlanka Ljudmila Novak. Bajuka, ki ga prej znotraj stranke ni kritiziral nihče, zdaj v NSi javno črni tudi »njegova struja«, v katero pa v bistvu sodi tudi Novakova. Na izrednem kongresu so volili zgolj novega predsednika, analize razlogov za izpad iz parlamenta še ni, tudi idej, kako bi lahko stranka spremenila trend upadanja podpore, ne. Logični rešitelj Lojze Peterle se je umaknil in v zameno za prvo mesto na evropskih volitvah in proste roke pri kampanji podprl novo vodstvo. Kljub poraznemu ratingu stranke doma bi Peterletu namreč vendarle lahko uspela ponovna izvolitev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.