Peter Petrovčič

27. 11. 2008  |  Mladina 48  |  Politika

Skoraj brezplačna vinjeta

/media/www/slike.old/mladina/tkratkipatrick_vlai_bk.jpg

© Borut Krajnc

Minister za promet Patrick Vlačič je v sredo sporočil odločitev o usodi in cenah vinjet. Sistem cestninjenja, ki ga je tako nesrečno uvedla prejšnja vlada, ostaja enak. V nasprotju z napovedmi podražitev cena letne vinjete za zdaj ostaja 55 evrov, posledično tudi polletna vinjeta do nadaljnjega stane enako kot doslej. Minister je kljub temu pričakovano sporočil, da »obstoječi sistem ruši sistem izgradnje avtocest v Sloveniji« in bo samo v naslednjem letu predvideno povzročil okoli 55 milijonov evrov primanjkljaja. Drugače povedano, predvolilno potezo Janševe vlade bomo tako ali drugače sčasoma pokrili davkoplačevalci.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.