Peter Petrovčič

27. 11. 2008  |  Mladina 48  |  Politika

Konec izrednega študija

/media/www/slike.old/mladina/tkratkigregor_golobi_bk.jpg

© Borut Krajnc

Visokošolski minister Gregor Golobič je napovedal ukinitev izrednega študija, ker pomeni nepošten vir zaslužka fakultet, s katerim si te rešujejo finančno situacijo in je nepravičen do študentov. Na rednem študiju pa vsaj v prihodnjih štirih letih šolnin, ki jih je napovedovala prejšnja vlada, ne bo. Na strani nasprotnikov odprave izrednega študija se je odzval dekan Pravne fakultete v Ljubljani Rajko Pirnat, ki opozarja, da bo izpad dohodkov od izrednega študija zagotovo povzročil nižanje standardov visokošolskega študija. Golobič konkretnih rešitev še nima, obljublja pa dodatna sredstva za pokritje izpada dohodka.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.