Staš Zgonik

27. 11. 2008  |  Mladina 48

Reševanje stanovanjskega vprašanja ...

... ministrov in poslancev

Radovan Žerjav

Radovan Žerjav
© Luka Novak

Z novim sklicem državnega zbora in novo vlado bo najemnika zamenjalo kar nekaj državnih stanovanj. Od starih ministrov morata ključe najetega stanovanja v 15 dneh po prenehanju funkcije vrniti še Janez Podobnik, ki po dolgem času do stanovanja ne bo upravičen, in Radovan Žerjav, ki se bo moral iz stanovanja v upravljanju stanovanjske komisije vlade (ta sicer upravlja 650 stanovanj) preseliti v stanovanje iz fonda državnega zbora. Stanovanja iz vladnega fonda namreč ne sme obdržati. Za ministre nove vlade podatkov o prošnjah za stanovanja še ni, saj tudi nova vladna stanovanjska komisija še ni bila imenovana. Sklepamo pa lahko, da bo prošenj malo, saj večina ministrov že zdaj živi v Ljubljani ali bližnji okolici.
S stanovanji za poslance se je na včerajšnjem (četrtkovem) zasedanju ukvarjala mandatno-volilna komisija državnega zbora. Ker smo redakcijo zaključili v sredo, podrobnih podatkov še nimamo, uspelo pa nam je izvedeti, da bo 15 vnovič izvoljenih poslancev obdržalo najemniška stanovanja, 23 na novo izvoljenih pa je zaprosilo za dodelitev enega od 49 stanovanj v upravljanju DZ. Enajst stanovanj naj bi tako ostalo nezasedenih. Ta bo državni zbor ponudil v uporabo drugim državnim organom.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.