Deja Crnović

4. 12. 2008  |  Mladina 49  |  Politika

Referendum o džamiji

/media/www/slike.old/mladina/tkvjarc_mihael__6959_ds.jpg

© Denis Sarkić

Ljubljanski svetnik Liste za pitno vodo Mihael Jarc je zbral potrebnih 100 podpisov, s katerimi lahko nadaljuje zbiranje podpisov za razpis referenduma o odloku o gradnji džamije. Jarc bi v referendumskem vprašanju zapisal, ali naj se iz odloka izbrišejo besede »in en minaret« ter »višina minareta je lahko največ 40 metrov«. Župan Zoran Janković sicer obljublja, da bo postopek izpeljal v skladu z zakonodajo, vendar še vedno ne razume, »kaj Jarc zdaj želi«. Javni natečaj za izbor arhitekturne rešitve namreč še ni bil razpisan, zato višina minareta in druge podrobnosti gradnje še niso določene.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.