Urša Marn

 |  Mladina 51

Kam je poniknil Bajuk?

Nekdanji finančni minister Pahorjevi vladi ne namerava pomagati

Andrej Bajuk

Andrej Bajuk
© Matej Leskovšek

Nekdanji finančni minister dr. Andrej Bajuk je po porazu Nove Slovenije na jesenskih volitvah skrivnostno poniknil. Da se ni udeležil izrednega kongresa stranke, mu ni zameril nihče, saj je bil to dan, ko ga je na položaju predsednika NSi zamenjala evropska poslanka Ljudmila Novak. Bolj nenavadno je, da ga ni blizu niti zdaj, ko vsa Evropa, s Slovenijo vred, drsi v recesijo in ko bi njegove bogate izkušnje novi vladi zagotovo koristile pri pripravi svežnja ukrepov za blažitev posledic gospodarske negotovosti. Vprašanje je seveda, ali si nova vlada Bajukovih nasvetov sploh želi. Premier Borut Pahor takšne želje vsaj za zdaj ni izrazil.
Ko so Bajuka Finance pred dnevi prosile za mnenje o tem, kje bi lahko vlada zagotovila dodatne vire za ukrepe, je dejal, da se pol leta ne namerava oglašati, dodal pa je še: »Kar naj se potrudijo sami
Bajuku smo telefonirali tudi mi. Oglasil se je iz Washingtona, kjer sta z ženo na obisku pri družini. Ko smo ga vprašali, zakaj je poniknil iz dnevne politike, nam je vrnil z vprašanjem, ali se ga še nismo nasitili. Na vprašanje, s čim se namerava ukvarjati v prihodnje, pa je odgovoril, naj nas nikar ne skrbi, ker ima dovolj dela s šestimi vnuki.
Glede na to, da je Bajuk veljal za enega premožnejših ministrov v Janševi vladi, saj je poleg ministrske plače prejemal še pokojnino iz tujine v višini dobrih sto tisoč evrov na leto, z ženo pa živita v 600 tisoč evrov vrednem stanovanju na Prulah, ga za lastno eksistenco med gospodarsko krizo prav gotovo ne skrbi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.