Nov policijski kodeks

/media/www/slike.old/mladina/tkvkodeksb5.jpg

© Borut Peterlin

Slovenska policija je dobila nov, baje moderen policijski kodeks, ki je po besedah policije »namenjen ozaveščanju policistov o pomenu spoštovanja etičnih načel in krepitvi etičnega oziroma moralnega ravnanja v praksi«. Glavni atributi novega, evropsko primerljivega kodeksa pa naj bi bili, da je inspirativen, saj za razliko od drugih aktov »policiste spodbuja k etičnemu ravnanju«, da je napisan v prvi osebi množine, s čimer »poudarja skupinsko pripadnost organizaciji«, da je »kodeksu priložen seznam vrednot in vrlin, ki izražajo poslanstvo policije« in da vsebuje tudi »poseben člen o nepodkupljivosti«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.