Staš Zgonik

 |  Mladina 7

Popravljeno!

Teleprompter SDS spet deluje

Janša in njegov teleprompter

Janša in njegov teleprompter
© Borut Krajnc

Konec lanskega leta smo v Mladini poročali, da je teleprompter SDS (sodobna različica trotlbobna), ki ga je Janez Janša s pridom uporabljal na vseh državnih proslavah, pokvarjen. Kot so pojasnili v protokolu, zato niso mogli ustreči želji predsednika republike, ki ga je zanimala uporaba naprave na eni od slovesnosti. V uradu predsednika republike so povedali, da so se pri protokolu res pozanimali o možnosti uporabe naprave, ampak zgolj zato, ker so opazili, da se je nekajkrat na takšnih prireditvah že uporabljala, da pa sami naprave nikakor ne nameravajo najemati ali kupiti.
No, prejšnji teden, na praznovanju 20. rojstnega dneva SDS, si je Janez Janša na Brdu pri Kranju pri svojem navdihujočem govoru vnovič pomagal z - očitno popravljenim - teleprompterjem. Zanimalo nas je, ali to pomeni, da bo naprava odslej spet na voljo tudi državnemu protokolu. Odgovora stranke nismo dočakali, kar kaže, da so utemeljeni naši strahovi, izraženi konec lanskega leta, da je širokosrčnost stranke odvisna od barve vlade.
So pa tudi v uradu predsednika republike očitno že obupali nad možnostjo izposoje. »Predsednik republike dr. Danilo Türk pri svojih govorih ne potrebuje takšnega pripomočka,« so zatrdili in vnovič poudarili, da ne načrtujejo nakupa ali najema podobne naprave.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.