Vanja Pirc

 |  Mladina 12

Guzej med avtomobili

Zakaj je direktor RTV Slovenija obiskal Avtomobilski salon v Ženevi?

Anton Guzej, bencinski odvisnež?

Anton Guzej, bencinski odvisnež?
© Borut Krajnc

Minule dni so se po hodnikih RTV Slovenija razširile govorice, da naj bi se bil generalni direktor nacionalne televizije Anton Guzej udeležil letošnjega Avtomobilskega salona, ki je med 5. in 15. marcem potekal v Ženevi. Ker gre za največji avtomobilski salon v Evropi in ker je bil Guzej pred prihodom na RTV direktor podjetja Avto Celje, je informacija sprožila vrsto ugibanj. Je Guzej dogodek, ki nima pomembnejše zveze z delovanjem RTV, obiskal na službene stroške? Se je med službenim časom posvetil panogi, ki mu je očitno še vedno zelo blizu? Se vrača v avtomobilski biznis?
Na RTV Slovenija so pojasnili, da je generalni direktor Anton Guzej 13. marca res potoval v Ženevo, a tja ni odšel zaradi Avtomobilskega salona, temveč zaradi sestanka s Francem Kozamernikom iz Evropske zveze javnih radioteleviziji (EBU). »Sestanek je bil del že precej vnaprej dogovorjenih aktivnosti na temo delovanja javnih servisov, tokrat je bila tema ''Strateški cilji javnega servisa'',« so zagotovili na RTV in dodali, da imajo naslednji načrtovani sestanek s Kozamernikom predviden po 10. aprilu v Ljubljani.
A Guzej je vseeno obiskal tudi Avtomobilski salon, saj se je ta postavka znašla na računih, ki jih je morala poravnati nacionalna televizija. Na RTV pravijo, da se je to zgodilo zato, ker so se odločili, da bo Guzej v Ženevo potoval z agencijo Palma, ki je na Avtomobilski salon vabila s čarterskim poletom, saj je bil ta »let bistveno cenejši in direkten«. Kot so dodali, je bila pri plačilu aranžmaja postavka obiska Avtomobilskega salona RTV odbita, to pomeni, da stroškov v zvezi z obiskom Avtomobilskega salona RTV ni imela. Guzej si je Avtomobilski salon nazadnje vseeno ogledal. Kot pravijo na RTV, je to storil na svoje stroške in v času, ko ni imel službenih obveznosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.