Reševanje nekega zakonika

/media/www/slike.old/mladina/tkvsturm_zalar_ml.jpg

© Matej Leskovšek

Ministrstvo za pravosodje je bilo že tri mesece po uveljavitvi novega kazenskega zakonika prisiljeno pripraviti nujne spremembe. Največja zmešnjava je nastala glede mladoletnih storilcev kaznivih dejanj, saj po novem ni več jasno, kateri kazenski zakonik zanje velja, če sploh kateri. Popravlja se tudi napaka, po kateri je prišlo do razlikovanja veljavnosti zakonika glede na to, ali so državljani Republike Slovenije ali tujci. Te spremembe so nujne, da ne bi prišlo do razpada kazenskopravne zakonodaje, svet za kaznovalno pravo pa se bo sedaj začel ukvarjati še s številnimi drugimi slabostmi Šturmovega zakonika.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.