Od Janeza h Gordani

Bivši tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak si je našel novo službo

Valentin Hajdinjak

Valentin Hajdinjak
© Borut Peterlin

Valentin Hajdinjak je sprejel ponudbo Gordane Živčec Kalan in postal novi vodja oddelka za odnose z javnostmi Zdravniške zbornice Slovenije.
Človek, ki se je z odhodom sedanjega premiera spremenil v tiskovnega predstavnika svoje vlade, med motivi za sprejetje nove službe omenja, da je »po treh letih intenzivnega dela v kabinetu predsednika vlade oziroma po kar štirinajstih letih dela v politiki morda prišel čas, da poskusim še kaj drugega«. To pa naj bi bil tudi eden izmed glavnih razlogov, da je zavrnil Pahorjevo ponudbo. Hajdinjak priznava, da je na zavrnitev vplivala tudi drugačna politična barva Boruta Pahorja, a hkrati dodaja, da bi, če bi ostal v kabinetu, tudi z novim premierom »zelo dobro in korektno sodelovala«.
V Sloveniji se zdi, da postaja običaj, da se mladi nadobudni tiskovni predstavniki strank sčasoma pojavijo na kandidatnih listah za volitve v državni zbor in tu in tam postanejo celo poslanci. Tako je bilo recimo z Melito Župevc, ki je nekaj časa delala kot predstavnica za tisk SD. »Če si delal kot tiskovni predstavnik, si verjetno dokaj prepoznaven, to pa ti zagotovo ne škodi ob kandidaturi za poslanca. Sam se za kandidaturo nisem odločil, ker za zdaj svojo prihodnost vidim drugače, delo, ki ga opravljam, pa mi je všeč,« pojasnjuje Hajdinjak. O kandidaturi na jesenskih volitvah torej ni razmišljal? »V resnici ne, čeprav so iz tedanjih vladnih strank tudi prihajali namigi, naj se odločim za kandidaturo.« V ponudbi Živčec Kalanove je Hajdinjak videl izziv, »ne nazadnje tudi glede na zadnje dogodke v zdravniški zbornici, ki je močno medijsko vpeta v zdravniške zgodbe,« in dodatno, ker »komuniciranje z javnostjo pri zdravniški zbornici doslej ni bilo optimalno. Ni bilo tako, kot bi si ga javnost želela ali zaslužila.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.