Vanja Pirc

 |  Mladina 15

Ministrova pisna zahvala

Zdaj tudi na Facebooku

Na Facebooku dvojna mera previdnosti ni nikoli odveč. Ne le zato, ker se informacije o uporabnikih spletnega omrežja zbirajo v izjemno zanimivih in občutljivih bazah podatkov, temveč tudi zato, ker včasih zasebne korespondence nehote postanejo javne. To se je zgodilo s pismom, ki ga je podpisal sam minister za promet Patrick Vlačič. Ta je nedavno skupaj s sodelavci preživel konec tedna na Posestvu Herk, ki leži na Sv. Jerneju nad Muto, in ker so se imeli lepo, se je gostiteljem kasneje pisno zahvalil. »Kot veste, je bil za nas pretekli konec tedna nekaj posebnega, nedoživetega in nepozabnega, za kar ste poskrbeli seveda vi, zato se vam v imenu svoje ekipe iz srca zahvaljujem za vaše gostoljubje, prijaznost, trud in dobro voljo, ki ste nam jo nudili,« je med drugim zapisal minister. Zahvala se je, kot rečeno, kasneje znašla na Facebooku.
Ker pa je bila zahvala spisana kot dopis, ki nosi glavo ministrstva za promet, je sprožila kar nekaj vprašanj. Ob kakšni priložnosti je minister s sodelavci obiskal Posestvo Herk? Je šlo za obisk zasebne ali službene narave? In če je šlo za službeni obisk, kolikšni so bili stroški hrane, morebitnih prenočitev in rekreacije ter kdo jih je poravnal?
Vodja službe za stike z javnostmi na prometnem ministrstvu Eldina Knez je pojasnila, da je bil obisk ministra in njegovih sodelavcev v kabinetu na Posestvu Herk povsem zasebne narave. Ker so nova ekipa in zaradi obilice dela skoraj nimajo časa za druženje, so se že dolgo dogovarjali, da bi se spoznali tudi zunaj delovnega časa. To jim je vendarle uspelo, vse stroške pa so plačali iz svojega žepa.
Knezova je dodala, da verjetno res ni bilo najbolj modro, da so zasebno zahvalo poslali na dopisu z glavo ministrstva za promet. Glede na to, koliko prahu je nedavno dvignilo neko drugo zasebno pisanje, ki ga je v obliki dopisa z vladno glavo spisal nekdanji Pahorjev svetovalec Dimitrij Rupel, ta ugotovitev ni presenetljiva. Res pa je, da je šlo pri Vlačiču za zahvalo, pri Ruplu pa za pisni pritisk na notranjo ministrico, naj poseže v policijsko preiskavo zoper njega.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.