Milo za drago

Angleži plagirajo SDS?

SDS College

SDS College
© Laura Orel

Zvesta bralka je v Londonu naletela na presenetljivo odkritje, in sicer je s fotoaparatom zabeležila obstoj kolidža SDS (SDS College), pri čemer bode v oči predvsem napis nad vrati stavbe, iz katerega je razvidna nenavadna barvna usklajenost londonskega kolidža z našo največjo opozicijsko stranko.
Za kaj torej gre? Je kolidž SDS nekakšna podružnica tukajšnje akademije SDS, znotraj katere ta stranka izobražuje svoj kader? Bo mogoče na tem kolidžu v Londonu doktoriral Branko Grims? Bo Dimitrij Rupel tam predaval? Ali pa gre za kaj drugega? Recimo to, da so na Otoku izvedeli za Janšev plagiat, ko je za svoj govor ob 15. obletnici razglasitve samostojnosti Slovenije prepisal del govora nekdanjega britanskega premiera Tonyja Blaira. Morda pa so Angleži, zamerljiv narod s smislom za humor, Janševi SDS vrnili milo za drago in plagirali njeno ime. In barve.
Kaj se sicer dogaja v tej hiši? Spletna stran kolidža v kratki predstavitvi med drugim navaja, da kolidž s svojim izobraževanjem »postavlja najvišje standarde profesionalizma znotraj industrije«. Hm, še huje, gre za izobraževanje tajkunov?
Sicer pa, nemogoče bi bilo, da bi Angleži res plagirali ime stranke SDS. Če nič drugega, kolidž SDS obstaja že 40 let, Janševa SDS pa komaj 20.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.