Jure Erznožnik

 |  Mladina 21  |  Svet

Deset vprašanj — Časnik Repubblica Silviu Berlusconiju

1. Kdaj in kako je Berlusconi spoznal Noemijinega očeta Benedetta Letizio?
2. Kolikokrat sta se v času prijateljstva, ki ga premier imenuje »dolgotrajno«, srečala, kje in ob kakšnih priložnostih?
3. Vsako prijateljstvo ima svoj namen, ki zori predvsem s časom, tega pa je bilo v tem primeru - kot pravi Berlusconi - na pretek. Kako bi predsednik vlade opisal namen svojega prijateljstva z Benedettom Letizio?
4. Seveda sme predsednik vlade o kandidatih svoje stranke razpravljati s komer hoče in kadar hoče. A prav Berlusconi je trdil, da se osebno ni ukvarjal z izbiro kandidatov (za evropske volitve). Zakaj bi se torej o njih pogovarjal z Benedettom Letizio, ki ni niti član stranke, niti aktivist, niti ni v vodstvu stranke, poleg tega pa ni posebno vpliven član skupnosti, kjer živi?
5. Kdaj je Berlusconi imel priložnost spoznati Noemi Letizio?
6. Kolikokrat je srečal Noemi in kje?
7. Berlusconija skrbi za Noemijino šolanje, življenje in prihodnost. Ali finančno podpira njeno družino?
8. Je res, kot trdi Noemi, da ji je Berlusconi obljubil ali pa vsaj nakazal pomoč pri vzponu v svetu estrade oziroma pri vstopu na politično prizorišče? Se takšna »instrumentalizacija ženskega telesa« premieru ne zdi »razkroj demokratičnih vrednot neke države«, ki ga sicer grajajo osebnosti in kulturne institucije blizu njegovi stranki?
9. Veronica Lario je dejala, da se mož »druži z mladoletnicami«. Ali poleg Noemi obstajajo še druge mladoletnice, s katerimi se premier druži ali jih »uri«, če brez ironije uporabimo izraz, ki ga je (za njun odnos) uporabila Noemi?
10. Veronica Lario je dejala: »Možu sem skušala pomagati, tudi njegove bližnje sem pozivala, naj mu pomagajo, kot vselej, kadar je kdo v težavah. Vse to je bilo zaman.« Specialisti geriatrije (kot profesor Gianfranco Salvioli z univerze v Modeni) menijo, da so obsesivna vedenja v zvezi s spolnostjo, kakršna navaja Veronica Lario, posledica »psihopatološke degeneracije z narcisoidnimi osebnostnimi vzgibi«. Kakšno je zdravstveno stanje predsednika vlade?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.