Staš Zgonik

2. 7. 2009  |  Mladina 26  |  Politika

Katarina v godlji

/media/www/slike.old/mladina/tkvkresal_bk.jpg

© Borut Peterlin

Informacijska pooblaščenka je na tožilstvo vložila ovadbo zoper bivšega in sedanjega zdravstvenega ministra ter zoper mamo notranje ministrice, Frideriko Kresal, zaradi goljufije in zlorabe osebnih podatkov. Friderika naj bi zlorabila osebne podatke kar 522 fizioterapevtov; njihov seznam je potrebovala za pridobitev javnega pooblastila za
izobraževanje fizioterapevtov. V zgodbo pa je vmešana tudi notranja ministrica Katarina Kresal. Ne samo, ker je pred vstopom v politiko svojo mamo zastopala kot odvetnica, temveč tudi, ker je bila ustanoviteljica in prva direktorica izobraževalnega podjetja Vita Sana. Če bo mama kriva, Katarina torej ne bo mogla reči, da ni vedela.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.