Deja Crnović

 |  Mladina 38

Upor v Gorenju je bil zapisan v zvezdah

Slovenski astrologi krivijo Saturn in Uran

Minuli teden so v dveh Gorenjevih obratih ustavili proizvodnjo, ko so na avgustovskih plačilnih listah ugotovili nekatere nepravilnosti, na primer plačilo za 32-urni delovnik, čeprav so delali 36 ur, pa tudi nedosledno izplačevanje subvencij. Vendar, kot opozarja Astrološko društvo Slovenije, upor še zdaleč ni bil spontan: vsega so krive zvezde.
Prvi problem astrologi vidijo v datumu rojstva Slovenije, saj je takrat ascendent pristal v Kozorogu, to je v »preudarnem, zavrtem, premišljenem, preresnem in predvsem počasnem« znamenju. Prav zato naj bi naša država tako počasi napredovala proti cilju. »Koliko cincanja! Koliko časa za vsako odločitev!« se zgražajo astrologi. Za leto 2009 so tako ali tako že zapisali, da bo težavno, nato pa so v torek, 15. septembra, »na nebu vladali zelo napeti odnosi med generacijskim planetom Plutonom na eni ter Saturnom in Merkurjem na drugi«. Ta dva predstavljata komunikacijo in denar, v dramatičnem levu pa je bila tudi Luna.
Še več, prav v torek ob 14.49 naj bi bila vrhunec dosegla planeta Saturn in Uran, ki sta se takrat postavila v nasprotni položaj. Astrologi še napovedujejo, da zaradi vstopa Plutona v Kozoroga konec leta 2008 lahko pričakujemo »postopno rušenje strukture in da nam druge neugodne konfiguracije na nebu do leta 2015 obetajo temeljite strukturalne spremembe«, gre pa za »pomemben, čeprav nekoliko zgoden kamenček v tem zgodovinsko pomembnem procesu«. Da ne boste rekli, da vas niso opozorili.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.