Deja Crnović

 |  Mladina 49

Brezposelni strokovnjak za zaposlovanje

Med iskanjem službe pisal knjigo o iskanju službe

/media/www/slike.old/mladina/mdrobnicb5.jpg

© Borut Peterlin

Janez Drobnič, nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve in prvi minister Janševe vlade, katerega mandat se je končal z razrešnico v državnem zboru, je oktobra prejel še zadnje nadomestilo, ki mu je pripadalo kot nekdanjemu poslancu brez nove zaposlitve. Vendar to seveda ne pomeni, da brezposelni nekdanji minister in poslanec, ki se nam je najbolj vtisnil v spomin z nasprotovanjem umetni oploditvi in splavu, počiva.
Ravno oktobra je izšla knjiga Zakoni o zaposlovanju v Republiki Sloveniji s komentarjem, tega pa je napisal prav magister Drobnič. Knjiga v trdi vezavi stane 170 evrov, sodeč po zapisu na spletni strani izdajatelja pa naj bi bila namenjena delodajalcem pri uresničevanju poslovnih ciljev, institucije naj bi jo uporabile kot gradivo za izvajanje zaposlitvene dejavnosti in upravljanje človeških virov, v pomoč pa naj bi bila tudi iskalcem zaposlitve pri uresničitvi njihove poklicne poti. In kdo jim bo pri tem pomagal?
»Problem priročnikov in komentarjev zakonov je v tem, da so navadno še bolj zapleteni kot zakon in potrebujete dodaten nasvet. Mag. Janez Drobnič je oseba, ki pove z jasno preprosto besedo; in zakaj naj bi delali nekaj zapleteno, če je lahko enostavno,« so zapisali na spletni strani, kjer ne omenijo, da je Drobnič mandat na ministrstvu končal predčasno, temveč navajajo mandat 2004-2008 (Drobnič je mandat končal 1. decembra 2006).
Drobnič, ki je tudi urednik priročnika, naj bi bil ob pomoči vodilnih strokovnjakov v Sloveniji spremljal zaposlitveno zakonodajo vse do avgusta 2009, in če je res tak strokovnjak, kot pravijo založniki, ne dvomimo, da si je vendarle že našel novo zaposlitev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.