Peter Petrovčič

11. 2. 2010  |  Mladina 6  |  Politika

Marinič v preiskavi

/media/www/slike.old/mladina/tkvmarini_ml.jpg

© Matej Leskovšek

Okrajno sodišče v Kranju je dokazno gradivo v primeru Marinič ocenilo za zadostno in uvedlo preiskavo zoper poslanca SDS. Branko Marinič je osumljen ponarejanja izpita iz nemškega jezika na kranjski Fakulteti za organizacijske vede in tudi napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin. Mariničev strankarski šef Janez Janša pa svojega poslanca podpira in mu verjame, da »ni goljufal v tem smislu, da bi to namesto njega delal kdo drug«. Če je goljufal v tem ali kakem drugem smislu, bodo torej zdaj znotraj sodne preiskave preverili kriminalisti. Marinič je predsednik parlamentarne protikorupcijske komisije ...

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.