Borut Mekina

11. 2. 2010  |  Mladina 6

PM Janza, general H. in dr. Z.

Se Janševa politična kariera približuje koncu?

Janez Janša kot \

Janez Janša kot \"PM Janza\", Anton Krkovič kot \"General H.\" in Jože Zagožen kot \"dr. H\" v finski sagi, ki se počasi približuje h koncu.
© Borut Krajnc

Bil je prvi september 2005. Za Bežigradom je meteorološka postaja namerila 21 stopinj, pihal je jugozahodnik z 1,3 metra na sekundo. Anton Krkovič, brigadir v Slovenski vojski, tedaj pomočnik načelnika generalštaba, je sicer prišel v službo na ministrstvo za obrambo, a tam ni ostal dolgo. Že čez nekaj ur si je, še v dopoldanskem času, kot so nam odgovorili iz obrambnega ministrstva, v skladu z dovoljenjem nadrejenega, torej Albina Gutmana, vzel tako imenovani privatni izhod.
Privatni izhod koristijo zaposleni na ministrstvu za urejanje zasebnih zadev. Denimo, če morajo poskrbeti za bolnega otroka ali urediti kakšno zasebno stvar na upravni enoti. Zaradi tega, kot nam je razložil tiskovni predstavnik vojske Simon Korez, še posebej višjih častnikov po razlogih ne sprašujejo. Je pa jasno, da se uslužbenci za takšen izhod dogovorijo le izjemoma, zaradi nujnih okoliščin ali dogodkov, ki jih ni mogoče prestaviti.

Dr. Z. in general H.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.