Borut Mekina

 |  Mladina 6

PM Janza, general H. in dr. Z.

Se Janševa politična kariera približuje koncu?

Janez Janša kot \

Janez Janša kot \"PM Janza\", Anton Krkovič kot \"General H.\" in Jože Zagožen kot \"dr. H\" v finski sagi, ki se počasi približuje h koncu.
© Borut Krajnc

Bil je prvi september 2005. Za Bežigradom je meteorološka postaja namerila 21 stopinj, pihal je jugozahodnik z 1,3 metra na sekundo. Anton Krkovič, brigadir v Slovenski vojski, tedaj pomočnik načelnika generalštaba, je sicer prišel v službo na ministrstvo za obrambo, a tam ni ostal dolgo. Že čez nekaj ur si je, še v dopoldanskem času, kot so nam odgovorili iz obrambnega ministrstva, v skladu z dovoljenjem nadrejenega, torej Albina Gutmana, vzel tako imenovani privatni izhod.
Privatni izhod koristijo zaposleni na ministrstvu za urejanje zasebnih zadev. Denimo, če morajo poskrbeti za bolnega otroka ali urediti kakšno zasebno stvar na upravni enoti. Zaradi tega, kot nam je razložil tiskovni predstavnik vojske Simon Korez, še posebej višjih častnikov po razlogih ne sprašujejo. Je pa jasno, da se uslužbenci za takšen izhod dogovorijo le izjemoma, zaradi nujnih okoliščin ali dogodkov, ki jih ni mogoče prestaviti.

Dr. Z. in general H.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.