Peter Petrovčič

18. 2. 2010  |  Mladina 7  |  Politika

Kdaj študentske demonstracije?

/media/www/slike.old/mladina/tkvoba_b5.jpg

© Borut Peterlin

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), ki jo vodi Katja Šoba, še kar vztraja, da socialni dialog o študentskem delu z vlado in ministrstvom za delo ni mogoč, dokler ministrstvo vztraja pri usmeritvi predlaganega zakona o malem delu. Ministrstvo je nad odzivom ŠOS-a razočarano, Pahor pa jim očita, da se ne držijo dogovora o konstruktivnem sodelovanju. Kako se bodo odzvali študentje, ki so v aktualnem sistemu, v katerem so vsaj toliko ujetniki, kolikor so koristniki študentskega dela? Zadnja možnost ŠOS-a, ki v reguliranje študentskega dela očitno ne bo privolila, so množični protesti. Koliko študentov bo prišlo na ulice?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.