Deja Crnović

 |  Mladina 7

Od bulmastifov h kulturnemu prazniku

Kako je povezal Jerovšek?

Jožef Jerovšek

Jožef Jerovšek
© Borut Peterlin

Da javna vprašanja politikov pogosto temeljijo na govoricah, smo vajeni že iz preteklosti. Od tega, da je Barbara Žgajner Tavš želela preverjati govorice, ali je imel Matjaž Hanžek res prepoved stika s svojimi otroki, do nedavnih poskusov Nove Slovenije, katere predstavniki so predsednika države Danila Türka javno spraševali, kako je vplival na afero z bulmastifi.
A podivjani psi ne burijo domišljije samo zunajparlamentarni stranki, temveč tudi Jožefu Jerovšku. Ta je v poslanskem vprašanju, ki ga je postavil 11. februarja, ministrico za kulturo pozval, naj pojasni, kdo na kulturnem ministrstvu je skušal vplivati na govor Mirana Zupaniča na proslavi ob kulturnem prazniku. A pri tem je dve tretjini besedila vprašanja porabil za svoje »ugotovitve« o tem, kako je država v dneh, ko je izbruhnila afera z bulmastifi, cenzurirala tiskane in spletne medije, le nekaj stavkov pa za domnevno afero z govorom.
»Primerov pritiska je veliko,« trdi Jerovšek. In sprašuje: »Kakšne so bile sugestije govorniku s strani ministrstva, da bi pripravljen, govorniško vrhunski in trenutku primerno kritičen govor spremenil v 'spodobnega' po okusu ministrice oziroma ministrstva (vlade), o čemer poročajo mediji?«
No, mediji so poročali tudi o tem, da na Zupaniča ni vplival nihče, in to vsaj dan pred Jerovškovim vprašanjem. Govorice smo preverili še pri Zupaniču in ponovil je, da ni imel »v zvezi s tem z nikomer z ministrstva za kulturo nikakršnih stikov. Name osebno torej ni v zvezi z govorom nihče z ministrstva poskušal vplivati ali mi sugerirati kakršnihkoli sprememb.«
Ampak zakaj ne bi poslanci SDS izkoristili priložnosti in v afero z bulmastifi vključili še Majde Širca?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.