Peter Petrovčič

25. 2. 2010  |  Mladina 8  |  Politika

Grosupeljski romski svetnik

/media/www/slike.old/mladina/tkvlesjak_b5.jpg

© Borut Peterlin

Ustavni sodniki so soglasno odločili, da zakon o lokalni skupnosti ni v neskladju z ustavo, kot to zatrjuje občina Grosuplje, in ji naložili, da nemudoma vzpostavi institut romskega svetnika in izvoljenemu romskemu svetniku Elku Hudorovcu potrdi mandat. Grosupeljski župan Janez Lesjak (na sliki kaže, kje v občini živijo Romi, ki jih ni) pa je na dnevni red naslednje seje občinskega sveta kot prvo točko predlagal potrditev Hodorovčevega mandata. A grosupeljski občinski svet ni potrdil mandata Elku Hudorovcu, ki je bil 24. januarja izvoljen za romskega svetnika v občini. Od 23 članov občinskega sveta jih je sedem glasovalo za potrditev, 16 pa proti.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.