Katoliški policisti

/media/www/slike.old/mladina/tkvcerkev_b5.jpg

© Borut Peterlin

Po seriji ropov po župniščih na Notranjskem sta se srečala generalni direktor policije Janko Goršek in ljubljanski nadškof Anton Stres in se pogovorila o varnosti duhovnikov. Stres je Gorška pozval k dodatnemu zagotavljanju varnosti cerkvenega osebja in stavb in kot krivce za tatvine obtožil tiste medije, ki pišejo o domnevnem bogastvu RKC. Nič pa ni rekel o tem, da so župnišča zelo slabo tehnično varovana ali pa sploh ne in da so običajno dobro založena z gotovino iz nabirk, plačljivih verskih obredov in različnih prostovoljnih prispevkov. Goršek je pomiril nadškofa, da je policija zaznala aktivnosti tatov in okrepila nadzor.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.