Peter Petrovčič

15. 4. 2010  |  Mladina 15  |  Politika

Koruptivno sofinanciranje verske skupnosti

/media/www/slike.old/mladina/tkvdrago_epar_ds.jpg

© Denis Sarkić

Protikorupcijska komisija je sprejela načelno mnenje o sklepu Janševe vlade, ki je brez razpisa s pol milijona evrov nepovratnih proračunskih sredstev sofinancirala gradnjo pastoralnega centra Srbski pravoslavni cerkvi v Sloveniji. Posel je na strani vlade sicer vodil urad za verske skupnosti, ki ga je takrat vodil Drago Čepar (na sliki v prisrčnem pogovoru s slovenskim kardinalom v Rimu Francem Rodetom). Predsednik komisije Drago Kos je pojasnil, da so bila sredstva odobrena neposredno s pogodbo, čeprav predpisi določajo izvedbo javnega razpisa, na katerega bi se lahko prijavile vse verske skupnosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.