Deja Crnović

 |  Mladina 15

Janković vrača udarec

Podmladki žalijo, Janković pa na policijo

Klement Perko

Klement Perko
© Borut Peterlin

Lani so se v predbožičnem času pri ljubljanskem županu oglasili vodje podmladkov opozicijskih strank, Mlade Slovenije, Slovenske demokratske mladine in Nove generacije SLS. Županu so podarili monopoli ter mu na hitro povedali, da laže in krade in da si najbolj želijo, da ne bi več kandidiral. Nekaj dni kasneje se je podmladek Nove Slovenije opravičil, opravičil se je tudi Bor Zgonc, predsednik Nove generacije, vendar se je kasneje Boštjan Furlan, predsednik ljubljanske Nove generacije, distanciral od opravičila.
Tako je policija te dni na februarsko pobudo Zorana Jankovića začela predkazenski postopek in na pogovor povabila mladinca, ki se za svoj predbožični izpad nista opravičila. Klementa Perka, predsednika SDM, zato, ker je županu očital rop ljubljanske blagajne, in Boštjana Furlana, ker je županu očital, da je vse leto lagal in kradel, ter »ugotovil«, da so bolje vzgojeni od župana, saj so se za darila vsaj zahvalili. Šlo naj bi za sum kaznivega dejanja žaljive obdolžitve in zaničevanja.
Seveda se Jankovićev odziv obema potencialnima osumljencema zdi pretiran, Perko pravi, da ne vidi nobenih razlogov za pregon in da predlog po njegovem ne bo šel v nadaljnjo obravnavo. »Sicer lahko pričakujemo, da se bo institut kazenskega zakonika začel zlorabljati. Seveda gre za vprašanje svobode govora, do kod se lahko gre. Razumem, da je komu v vročih političnih razpravah neprijetno, to pa še ne pomeni, da so izjave v teh razpravah nezakonite,« meni Perko, ki pa, zanimivo, povezave med množico odškodninskih tožb Janeza Janše in svojim ravnanjem ne vidi. Če je torej užaljena SDS, mora za to nekdo odgovarjati, če je užaljen Zoran Janković, pa gre za pretiravanje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.