Umberto Eco

15. 4. 2010  |  Mladina 15  |  Družba

V spomin na Umberta Eca: Intelektualci najslabše vrste

Kaj je intelektualec?

Ernesto Galli della Loggia

Ernesto Galli della Loggia

Na začetku marca je vpliven italijanski dnevnik Corriere della sera objavil članek kolumnista Ernesta Gallija della Loggie (ki niti slučajno ni nevaren komunist), v katerem je pisec grajal italijansko vladajočo politično stranko Ljudstvo svobode. Takoj zatem so Sandro Bondi, Ignazio La Russa in Denis Verdini - koordinatorji stranke - časniku napisali skupno pismo, v katerem so izrazili nestrinjanje s kolumnistom. A ne bom pisal o tem, v pismih bralcev namreč smemo kritizirati politične stranke in politiki imajo pravico odgovoriti na kritike. Zanimiva pa se mi zdi izbira besed predstavnikov stranke Ljudstvo svobode.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.