Strinja se s SDS

Komentator ali predstavnik stranke? Ni bistveno!

Izsek iz časopisa

Izsek iz časopisa
© Naš časopis

Za Boštjana M. Turka, ki se rad predstavlja kot politični komentator, velja, da je že pred leti zapustil nekdanje Slovenske krščanske demokrate in se odločil, da bo stopil stran od politike oziroma se povzpel nad njo, da bo tako bolje videl resnične probleme na obeh, desnici in levici, in torej lažje predstavljal analize političnih razmer neukemu ljudstvu.
A njegovo srce je tudi v vlogi neodvisnega zunanjega opazovalca politike vedno ostalo globoko na desni, z leti bližje in bližje SDS, ki se mu je vedno zdela »nobel«, močna stranka. V letih odmaknjenosti od strankarske politike je vedno bolje spoznaval tudi predsednika stranke, sploh največjega »frajerja« v Sloveniji, morda celo na svetu.
Janšev nastop v prvem televizijskem soočenju s premierom Pahorjem na temo arbitražnega sporazuma je Turk označil za »neke vrste retorično mojstrovino«. V debatah, predvsem na javnih tribunah v organizaciji Zbora za republiko ali opozicijskih strank, pa je ves čas referendumske kampanje sodeloval tudi Turk sam ...
Tako je na sredini tribuni štirih opozicijskih parlamentarnih strank na Vrhniki nastopil kar kot predstavnik stranke SDS. Čeprav je bil v predstavitvi gostov naveden kot politični komentator, je iz oglasa za tribuno v lokalnem medobčinskem glasilu jasno izhajalo, da je Cankarjevo mesto obiskal kot predstavnik SDS.
Turk je bil nad napovedjo dogodka nekoliko presenečen in je hitel zagotavljati, da ni član stranke, da ga stranka tudi ni pooblastila, da predstavlja njena stališča, in da ga sploh nihče ni vprašal, ali ga lahko predstavijo kot zastopnika stranke. »Na tribuno sem bil sicer vabljen kot politični analitik, a če so me navedli kot predstavnika stranke, so me pač tako navedli. Ker se pa bolj ali manj strinjam s tem, kar ta stranka počne, so me pač navedli pod logotip te stranke. Razburjal bi se in interveniral, če bi me navedli kot predstavnika kake druge stranke.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.