Peter Petrovčič

17. 6. 2010  |  Mladina 24  |  Politika

Sporna dobra poteza?

/media/www/slike.old/mladina/tkvankarandareekeli.jpg

© Dare Čekeliš

Poslanci so z 38 glasovi za in 27 proti spremenili zakon o lokalni samoupravi in dvignili merila za ustanavljanje občin. Po novem ne bo več mogoče ustanavljati majhnih občin, saj je novi izključujoč kriterij za ustanovitev občine najmanj 5000 prebivalcev in ne več zgolj 2000. Načeloma je treba sicer pohvaliti zaustavitev trenda drobljenja občin, ki je nasproten evropskim na tem področju, a če bi država mislila resno, bi morala vse obstoječe občine, ki ne izpolnjujejo novih pogojev, prisiliti v povezovanje v večje občine. Ne pa da bo zakon prizadel samo prebivalce Mirne in Ankarana, ki so se za občino izrekli na referendumu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.