17. 6. 2010  |  Mladina 24  |  Politika

YHD iztožil državo

/media/www/slike.old/mladina/tkvpeari_bk.jpg

© Borut Krajnc

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da mora država društvu YHD - Društvu za teorijo in kulturo hendikepa, ki ga vodi Elena Pečarič, plačati 14.000 evrov skupaj z zamudnimi obrestmi zadnjih dveh in pol let. Država je bila obsojena, ker je svet vlade za invalide v času Janševe vlade pod vplivom trdega jedra invalidskih organizacij, ki mu YHD oporeka, izdal posebno propagandno publikacijo, v kateri so napadli delovanje YHD. Sodišče ugotavlja, da so v publikaciji izražena stališča in trditve neresnični, žaljivi in krnijo ugled in dobro ime društva ter njegovih članov in predstavnikov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.