Borut Petrovčič

17. 6. 2010  |  Mladina 24  |  Politika

Malo delo v parlament

/media/www/slike.old/mladina/tkvoba_bk.jpg

© Borut Krajnc

Vlada je na hitro še malo spremenila zakon o malem delu, ga sprejela in poslala v državni zbor, kjer ima Študentska organizacija Slovenije, ki zakonu še vedno nasprotuje, le še teoretične možnosti za popravke prek amandmajev, ki bi jih v njihovem imenu vložila kaka parlamentarna stranka. Na ŠOS-u so se jezili, minister za delo Ivan Svetlik pa odgovarja, da na skrivaj vpeljana novost celo širi možnosti študentskega dela. Kdo ima prav, ali si študentje po novem res ne bodo več mogli privoščiti študija ali pa bodo končno zaščiteni z delavskimi pravicami, bo očitno pokazal čas. (Na sliki predsednica ŠOS-a Šoba in Pahor)

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.