Borut Mekina

 |  Mladina 29

Jelinčičeva piramida

... brez Jelinčiča

/media/www/slike.old/mladina/mjelincic20100503_6232bpet.jpg

© Borut Peterlin

Potem ko so Srečka Prijatelja zaprli in ga zaradi znanih razlogov tudi ohranili za rešetkami, smo morda mislili, da je projekt SNS, Aeronavtični muzej, že mrtev. A smo se zmotili. Zmago Jelinčič predsednika vlade Boruta Pahorja znova sprašuje, »kdaj bo vlada izpolnila obljubo in začela izvajati projekt izgradnje Aeronavtičnega muzeja ZEU v Murski Soboti ter kdaj bo dekriminalizirala projekt, ki ga je kriminalizirala ministrica za notranje zadeve s svojimi nezakonitimi posegi v splošne človekove pravice, v digniteto državnega zbora in z uporabo protizakonitih sredstev in načinov«.
SNS je v zadnjih mesecih presenetljivo podprla nekatera stališča ali zakone SD oziroma koalicije, postala je celo prizanesljiva do generalne državne tožilke Barbare Brezigar, zato je Pahor v novem duhu sodelovanja Jelinčiču odgovoril, da na projekt gleda »s simpatijo«; omenil je celo možnost, da bi 50 milijonov evrov izpogajal iz kohezijskega sklada. A dogovor z občino o spremembi namembnosti zemljišča naj bi vlada poskušala izposlovati šele, ko bo imela zagotovila zasebnih vlagateljev. Kot je znano, naj bi piramida stala skoraj milijardo evrov. To bo torej blok šest pri Murski Soboti.
Morda bo torej Jelinčičeva piramida celo zares postavljena! Saj sam pravi, da denar ni problem. Le da bo stala brez Jelinčiča. Predkazenski postopek zoper prvaka SNS je namreč po naših podatkih tik pred koncem. Skoraj gotovo naj bi sledila kazenska ovadba in zahteva po preiskavi. Jelinčič, ki bo torej ovaden zaradi trgovanja s poslanskimi glasovi v zameno za prekvalifikacijo zemljišč, na katerih bi lahko gradili letalski muzej, bo težko hkrati njegov direktor. Ampak, hej, če mu res ne gre za osebno korist, bo zadovoljen tudi s prostimi izhodi ob vikendih ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.