Jelinčič in Pogačnik ovadena

Policija je na koprsko tožilstvo končno vložila kazenske ovadbe v zvezi z letalskim muzejem

Ko smo ob vložitvi obtožnice zoper poslanca SNS Srečka Prijatelja spraševali organe pregona, kako jim kaže v zadevi Jelinčič-Pogačnik, na katero so naleteli med predkazenskim postopkom zoper Prijatelja, smo dobili namig, da bodo ovadbe sledile poleti. Zdaj je tu jesen, Prijatelj je bil na prvi stopnji obsojen na petletno zaporno kazen, zoper predsednika in poslanca SNS Zmaga Jelinčiča in bivšega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Milana Pogačnika pa je policija na tožilstvo vložila kazenske ovadbe.
Na slabšo dinamiko tega postopka, čeprav se je začel hkrati s Prijateljevim, ves čas vplivata dve okoliščini. Bistvena je ta, da v primeru domnevno protizakonitega dogovarjanja glede zemljišč in trgovanja s poslanskimi glasovi obdolženci niso v priporu. Druga, seveda v povezavi s prvo, pa, da koprskim policistom težave povzroča predvsem pregledovanje, zbiranje in obdelava računalniških podatkov iz zaseženih računalnikov.
Bolj kot v znanju naj bi bila težava v številu policistov in kriminalistov, ki jih koprska policija lahko dodeli tej zadevi. Po naših podatkih je policija vendarle prišla tako daleč, da je na koprsko okrožno tožilstvo vložila kazenske ovadbe zoper Jelinčiča, Pogačnika in spet tudi zoper Prijatelja. Ovadbe so vložene zgolj formalno in tožilstvu še ne omogočajo začetka postopka, saj je policija ovadbe dolžna dopolniti z dokazi, pridobljenimi iz računalnikov obdolženih.
Na koprski policiji dodatnih pojasnil ne dajejo, a po naših podatkih, naj bi bili zbrani računalniški podatki zelo konkretni, poleg tega pa ovadbe že vsebujejo tudi dokaze, pridobljene s prisluhi, v katere je policija Jelinčiča in Pogačnika ujela bolj ali manj po naključju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.