Borut Mekina

 |  Mladina 51

V SDS zbirajo pike

Popust na ideologijo

V času božiča se svinjske polovice prodajajo po akcijskih cenah, pike štejejo dvojno, obročna odplačila pa so brez obresti. A to še ni vse, trg se razvija in letos bo mogoče po polovični ceni kupiti celo družbenopolitično ideologijo. Seveda le, če pohitite, kajti »akcija 1+1« traja samo še do 1. januarja 2011. Novega marketinškega pristopa v politiki so se tokrat spomnili v najbolj priljubljeni med strankami, v SDS. Njihov predsednik Janez Janša v zadnji številki njihovega glasila Nova pot članstvu predlaga štiri korake, ki jih lahko vsak državljan naredi za bolj »normalno« Slovenijo.
Kot se za pravo marketinško kampanjo spodobi, so napotki zelo jasni. Poleg poziva, naj člani SDS del svoje dohodnine namenijo stranki, Janša denimo članom predlaga, naj »v okviru akcije 1+1« pridobijo še vsaj enega člana ali članico. Rekorder v akciji naj bi trenutno imel ob svojem imenu vpisanih kar 100 članov, absolutni rekorder pri takšnem novačenju pa naj bi bil šentiljski odbor SDS, ki je za svojo požrtvovalnost prejel tudi posebno »menedžersko« nagrado centrale. »Tisti, ki še niste bili uspešni, poskušajte na vsak način nadoknaditi zamujeno,« jim svetuje predsednik SDS v božični poslanici.
V drugem koraku k bolj normalni Sloveniji pa naj bi se državljani naročili na Demokracijo, »eno izmed redkih glasil v Sloveniji, kjer lahko preberete tudi drugo plat o dogajanjih, ki pomembno vplivajo na naše življenje«, piše predsednik. Tednik Demokracija naj bi se namreč srečeval z velikimi težavami »zaradi upada finančnih prihodkov od oglaševanja«, zato Janša članstvo poziva: »Pomagajmo mu z novimi naročniki.«
Vsi predlagani koraki k normalizaciji Slovenije po predlogu SDS torej tako ali drugače predstavljajo transfer denarja k SDS. Normalna Slovenija je torej bogata SDS. To morda ni politika, je pa treba priznati, da se v tej stranki res spoznajo na posel.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.