Peter Petrovčič

17. 3. 2011  |  Mladina 11  |  Politika

Pesimistično poročilo

/media/www/slike.old/mladina/tkvbihkuan_bk.jpg

© Borut Krajnc

Parlamentarni odbor za zunanjo politiko se je seznanil s poročilom posebnega poročevalca premiera za BiH, Milana Kučana. Poročilo ostaja tajno, a koalicijski in opozicijski člani odbora ter tudi zunanjepolitična stroka so z njim zadovoljni. Kučan naj bi v poročilu opozarjal, da je ureditev, ki jo je postavil Daytonski sporazum, preživeta, in poudaril, da usoda BiH ni v rokah mednarodne skupnosti, pač pa v rokah prebivalcev BiH same. Ti, in sicer v vseh entitetah, se bodo morali vprašati, koliko jim BiH pomeni. Če ne dovolj, potem so na vrsti težavna vprašanja razdelitve države, priključevanja sosednjim državam, nestabilnosti v regiji ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.