Peter Petrovčič

17. 3. 2011  |  Mladina 11  |  Politika

Referenduma ne bo

/media/www/slike.old/mladina/tkvte6_bk.jpg

© Borut Krajnc

Zahteva za razpis posvetovalnega referenduma o smiselnosti projekta izgradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6), ki jo je vložila skupina poslancev iz vrst SNS in Zares, ni dobila podpore na pristojnem odboru. Vsaj referenduma o TEŠ 6 torej ne bo, sledila pa naj bi široka poslanska razprava o projektu, ki jo predlaga nepovezani poslanec Vili Rezman. Ta meni, da je o projektu preveč neodgovorjenih vprašanj, o katerih se veliko piše po medijih, državni zbor, kot najvišje predstavniško telo, pa o njih sploh ni razpravljal. Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je projekt ponovno označila za ekonomsko neučinkovit.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.