Jure Erznožnik

 |  Mladina 21  |  Politika

Bodo Strauss-Kahna oprostili?

Ugledni judovski odvetniki bodo temnopolti muslimanki poskušali naprtiti, da je privolila v spolni odnos z obdolženim. V vsakem primeru pa ji bodo uničili življenje.

»Dominique Strauss-Kahn bo oproščen,« je za časnik Haaretz izjavil njegov zagovornik Ben Brafman, eden uglednejših newyorških (judovskih) odvetnikov, ko se je minuli konec tedna s sinom rabinom mudil v Izraelu. Njegov (judovski) klient, ki bo do sojenja proti milijonski varščini v hišnem priporu, je bržkone razumel nujnost tega izleta v sveto deželo. Tudi Ivan Stephan Fisher, še en ugleden newyorški (judovski) odvetnik, dobro ve, zakaj bo DSK oproščen: obtožb temnopolte sobarice v ZDA pač ni težko zmleti. Sodišče je vse zbrano dokazno gradivo zoper DSK-ja minuli četrtek že predložilo obrambi. Ta ima zdaj vsaj šest mesecev časa, da z vsemi sredstvi dokaže, da je domnevna žrtev lagala. Že naslednji dan je najela armado zasebnih detektivov, posnetki sobaričine domače hiše v Gvineji so v javnost prišli že v soboto. Kevin Clark, detektiv neke zasebne agencije, pravi, da odvetniki v odmevnih primerih ne varčujejo z denarjem, vedeti pa hočejo prav vse. Zahtevali bodo prepise razgovorov s sedanjimi in nekdanjimi sodelavci, spolnimi partnerji, bivšimi možmi, izpise iz vseh mogočih kartotek, z osebnih računov, morebitne izzivalne fotografije, sezname prekrškov, klicanih številk, zdravstvene izvide, datoteke iz domovine, dokumente urada za priseljence, skratka vse, kar bi pritožnico lahko obremenilo. »Žensko bodo živo uničili,« dodaja. Vseh izsledkov potem ne zadržijo v rokavu le za sojenje, še prej jih objavijo v medijih. Tako vplivajo na javno mnenje.
Strauss-Kahna naj bi obramba stala vsaj dva milijona dolarjev, odvetniki naj bi samo za delovni dan preiskovalca odšteli po 1500 dolarjev na dan. Tu je še več analiz DNK-ja, vsaka stane vsaj šest tisoč dolarjev. DSK bo moral poravnati še strošek poravnave, do katere naj bi - zaradi domnevne prisotnosti semenske tekočine na delovni uniformi pritožnice ter posnetka varnostne kamere, ki naj bi dokazoval, da mu je v apartmaju ponoči skoraj dve uri delala družbo neznana mladenka, ki jo NYPD zdaj išče - zagotovo prišlo. In še stroške večmesečnega fizičnega varovanja svojega lastnega hišnega pripora. Pa bo nekdanji direktor MDS-a sploh zmogel takšen zalogaj? Če ga ne bo zapustila žena Anne Sinclair - ta je od svojih (judovskih) prednikov poleg 4 milijone dolarjev vredne vile v Washingtonu podedovala še na milijone dolarjev ocenjeno zbirko platen - mu bo najbrž uspelo.
Kje pa bo milijone za odvetnike vzela samohranilka, ki jo je 62-letni domnevni spolni obsedenec poskusil zlorabiti? Najbrž ji jih bo dala kar njegova žena, v zameno za priznanje, da je lagala. Izprijeno? Kje pa! Galantni Francoz bo opran vseh sumov, predrzna črnuharska gvinejska muslimanska lajdra pa je ali lagala ali pa se mu je predala iz koristoljubja. O tem se bodo morali odvetniki, glede na ceno, še pogoditi. Ker je imela doslej v ZDA status politične begunke, se ji kaj lahko zgodi, da jo bodo za nameček še izgnali.
Aprila smo pisali, da se zdi DSK rojakom, kljub domnevnim skokom čez plot, časten človek, ki naj bi si ga po letih samovlade sedanjega predsednika (judovskega rodu) želeli za novega očeta naroda. Presunljivo je, da ga mnogi, kljub vse številnejšim izpovedim mladih novinark o spolnem nadlegovanju, če bi mu uspelo »pravočasno dokazati nedolžnost«, maja 2012 še vedno vidijo v Elizeju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.