Premiera OHorganizma Dragana Živadinova

V garažni hiši Kapitelj na Poljanskem nasipu 4-6 bo v nedeljo, 5. maja, ob 20. uri premiera gledališkega dogodka OHorganizem Dragana Živadinova.

V OHorganizmu gre za obred poslavljanja od avantgardistične skupine Tank, sicer pa je del Živadinovega petdesetletnega projektila, ki se je začel leta 1995 s projektom Noordung in se bo zaključil leta 2045. Nastala je v produkciji Marka Peljhana in Projekta Atol.

Dragan Živadinov, po svoji idejni opredelitvi konceptualist, ki je prepričan, da z 21. stoletjem prihaja obdobje kozmizma (s temeljem v filozofski struji s konca 19. stoletja), živi svoj čas v okviru petdesetletnega projektila in v njegovem okviru vsako leto izvede tim. obred poslavljanja. Omenjeni projektil vključuje tri oblike poslavljanja; od igralcev, ki igrajo v njem - doslej se je poslovil že od šestih, od stilnih formacij 20. stoletja - skupin Tank, OHO in NSK, tretjo obliko pa predstavljajo tim. informansi, v katerih s sodelavko Dunjo Zupančič obveščata občinstvo, kje v petdesetletnem projektilu se trenutno nahajata skupaj s 16 igralci.

Leta 2045 naj bi Živadinov, tedaj star 85 let, v gravitacijski točki 0 namestil umetniške satelite, substitute tedaj že umrlih 16 igralcev, nato pa naj bi kot zadnji preživeli iz umetniške zasedbe, v orbiti umrl tudi sam.

Vstopnice vsled majhnega števila sedežev velja rezervirati. To lahko postorite na telefonski številki: 031-344 506 ali na e-mailu zivadinov@luksstudio.com in dvignete eno uro pred predstavo na notranjem dvorišcu Kapitlja.

Priporočena cena vstopnice je 2000 SIT. Cena s popustom (študenti, upokojenci, vojaki, invalidi, brezposelni, avantgardisti) je 1000 SIT.

Ponovitve bodo: 7., 8., 9., 12., 14., 15. in 16. maja 2002 ob 20. uri.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.