Damjana Kolar

Lokalna problematika

V okviru petih javnih umetniških dogodkov, ki jih letos pripravlja galerija P74, je bil izveden tudi projekt Lokalna problematika, avtorice Vesne Bukovec, ki je potekal od 1. do 15. septembra na različnih lokacijah v Šentvidu.

Avtorica je v Šentvidu izvedla raziskovalni projekt / umetniško akcijo Lokalna problematika, nekakšen lokalni referendum, na katerem so prebivalci Šentvida imeli možnost izraziti svoje mnenje in predvsem pritožbe na stvari, ki jih v Šentvidu motijo in bi jih radi spremenili. Na različnih javnih mestih (občina, šola, knjižnica, zdravstveni dom ...) je postavila zbirne škatle, kamor so prebivalci lahko odložili listič s svojo pripombo.

Vzporedno z akcijo na internetu deluje tudi forum, kjer je še vedno možno prispevati tudi svoje mnenje.

Avtorica bo vsebino škatel pregledala in rezultate predstavila v posebnem časopisu, ki ga bodo brezplačno prejela vsa gospodinjstva v Šentvidu. S posebnim pismom bo o rezultatih obvestila tudi ljubljansko županjo.

Vesna Bukovec, roj. 1977 v Ljubljani, je diplomantka ljubljanske Akademije za likovno umetnost in študentka podiplomskega študija pri prof. Marjetici Potrč. Letos je med drugim sodelovala na 11. Bienalu mladih ustvarjalcev Evrope in Sredozemlja v Atenah in 25. Mednarodnem grafičniem bienalu v Ljubljani.

Več o avtorici in njenih preteklih projektih si lahko ogledate na naslovu

Razstava bo na ogled do 25. oktobra.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.